HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Varaenergiapalvelu piti tuotannon käynnissä yli viikon huoltoseisokin ajan CABB:llä Kokkolassa

Höyrytyksen pyörillä liikuteltava varaenergiakalusto pystyy vastaamaan haastaviin ja mittaviinkin tilapäisenergian tarpeisiin. CABB Oy:n kemianteollisuuden tehtailla Kokkolassa oli syksyllä 2014 omassa höyryntuotannossa poikkeuksellisen totaalinen huoltoseisokki, kun piipun yläpäätä uusittaessa sekä oma polttolaitos että sen varajärjestelmä jouduttiin pitämään pysähdyksissä reilun viikon ajan.

Höyrytyksen neljän varaenergiayksikön voimin ja kahdessa vuorossa työskennelleiden ammattimiesten avulla tuotettiin tarvittavat höyryt ja saatiin pidettyä tehtaan tuotanto käynnissä katkotta.

”Tämä oli varsin vaativa varaenergiatoimitus. CABB:n prosessissa oli neljä eri höyryä vaativaa kohtaa, joihin kalusto piti liittää. Työ sisälsi mm. pitkiä letkuvetoja. Teholtaan 10 MW ja 4 MW höyryvaunujen ja kahden 2,5 MW höyryauton kytkemiseen meni aikaa kahdelta mieheltä päivän verran. Sen jälkeen varahöyrytuotantoa pyöritettiin reilun viikon ajan 24/7 kahdessa vuorossa niin, että kaksi miestä oli aina paikalla”, kertoo toimitusjohtaja Risto Nupponen Höyrytykseltä.

CABB:n Kokkolan tehtaan polttolaitoksen käyttöinsinööri Veli-Matti Sorvisto on tyytyväinen Höyrytykseltä avaimet käteen –periaatteella tilattuun varahöyrypalveluun. ”Kytkennät saatiin tehtyä tehtaan tuotantoa häiritsemättä, ja käyttöaika sujui oikein hyvin eli katkoksitta. Meillä tuotantokapasiteetin pitää olla jatkuvasti suuri, jotta pystymme vastaamaan tuotteidemme kysyntään”, sanoo Sorvisto. CABB:llä oli jo ennestään hyviä kokemuksia Höyrytyksen varaenergiapalvelusta hieman pienemmässä mittakaavassa. Pari vuotta aiemmin silloiseen tilapäistarpeeseen vastasi sujuvasti Höyrytyksen varahöyryauto.