HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Vantaan Energian jätevoimalan apukattilalaitos avaimet käteen -projektina

Höyrytys toimitti Vantaan Energian keväällä 2014 Långmossebergissa koekäynnistetylle ja syyskuussa 2014 käyttöön vihitylle suurelle, alansa huippua edustavalle jätteenpolttolaitokselle apu- eli starttikattilalaitteiston avaimet käteen –pakettina. Claytonin 5 MW höyrynkehittimen lisäksi toimitukseen sisältyivät syöttövesisäiliö, ulospuhallussäiliö, kemikaalinsyöttö ja 50 metriä korkea piippu. Haastavaa projektissa oli vastata ison energiayhtiön kovaan vaatimustasoon ja mahduttaa laitteisto suhteellisen ahtaisiin tiloihin.

Vantaan Energian jätevoimala käynnistettiin koekäyttöön kevättalvella 2014 Höyrytyksen toimittaman, maakaasua/kevyttä polttoöljyä polttoaineenaan käyttävän starttikattilan voimin. Jatkossa sitä tarvitaan silloin, kun koko laitos on alhaalla esim. huollon tai kesäseisokin takia. Tarve kestää kerrallaan yleensä muutamista tunneista muutamiin päiviin.

”Toimintavarmuus ja nopea käynnistyminen ovat tällaiseen käyttöön tarkoitetulle laitteistolle todella tärkeitä ominaisuuksia. Claytonin höyrynkehitin vastaa hyvin näihin vaatimuksiin. Etuna oli myös se, että laitteisto mahtuu suhteessa tehoonsa melko pieneen tilaan”, kertoo Höyrytyksen toimitusjohtaja Risto Nupponen. Asiakkaalle varmatoimisuus tarkoittaa vähemmän stressiä poikkeustilanteissa ja nopea käynnistyminen puolestaan säästöä polttoainekuluissa, kun apukattilaa ei tarvitse pitää päällä turhan pitkiä aikoja.