HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Rinnakkaiskattila varmistaa katkottoman energiantuotannon Vatajankosken Sähkön biokaasumoottorilaitoksella

Höyrytys toimitti Pohjois-Satakunnassa toimivalle Vatajankosken Sähkölle biokaasumoottorilaitoksen, jota täydentää varta vasten räätälöity höyrykattila. Honkajoella sijaitsevalla laitoksella aletaan syksyllä 2014 tuottaa vihreää sähköä sekä höyryä ja lämpöä paikalliseen käyttöön.

Uudessa laitoksessa polttoaineena käytettävän biokaasun Vatajankosken Sähkö ostaa lähellä sijaitsevalta Taaleritehtaan Biotehtaalta. Uusiutuvaa energiaa hyödyntävä tuotantoketju on syöttötariffikelpoinen eli voimayhtiö saa sähköstä takuuhinnan.

Höyrytyksen Vatajankosken Sähkölle toimittamaan kokonaisuuteen kuuluu INNIO Jenbacherin valmistaman biokaasumoottorin lisäksi Boschin höyrykattila. Sen avulla energiatuotanto voidaan pitää käynnissä silloinkin, kun biokaasumoottori on pois toiminnasta esim. huollon takia. Höyryä laitos toimittaa Honkajoki Oy:lle ja lämpöä Biotehtaalle, KKK Vihannes Oy:n kasvihuoneille sekä Vatajankosken Sähkön omiin kiinteistöihin.

”Kun kaasun tuotanto ja toimitus Biotehtaalta meille alkaa pyöriä, sitä ei voi välillä pysäyttää”, kertoo Vatajankosken Sähkön kaukolämpöpäällikkö Jorma Pihlajamäki. Höyrytys pystyi luomaan ja toteuttamaan kokonaiskonseptin, jossa rinnakkaiskattilan avulla varmistetaan, että jatkuva biokaasusyöte saadaan hyödynnettyä energiantuotantoon katkotta kaikissa tilanteissa. ”Tämän lisäksi myös Höyrytyksen tarjoama kilpailukyinen hinta oli meidän kannaltamme ratkaiseva”, sanoo Pihlajamäki.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Jörgen Bärlund
puh. 046 850 8070
jorgen.barlund(a)hoyrytys.fi