HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Latvaenergialle kiinteän polttoaineen höyrykattilalaitos avaimet käteen -projektina

Pyhännällä toimivalle Latvaenergia Oy:lle valmistui joulukuussa 2014 Höyrytyksen toimittama, puuhaketta polttoaineenaan käyttävä höyrykattilalaitos. Laitos toimittaa uusiutuvalla energialla tuotettua höyryä paikallisen elintarviketeollisuuden prosesseihin Real Snacks Oy:lle, Maustaja Oy:lle ja Feelia Oy:lle.

Höyrytys toimitti laitoksen avaimet käteen –projektina, jossa tilaajan vastuulle jäivät ainoastaan rakennuksen perustustyöt. Toimituskokonaisuuteen sisältyivät myös energianmittausjärjestelmät, joiden perusteella Latvaenergia laskuttaa asiakkaitaan.

”Hintakilpailukyky, realistinen toimitusaikataulu ja osaaminen nimenomaan höyrytuotannossa muodostivat kokonaisuuden, jonka perusteella valitsimme Höyrytyksen yhteistyökumppaniksemme”, sanoo Latvaenergian toimitusjohtaja Pekka Kemppainen. Höyrytuotannon aloittaminen tarkoitti Latvaenergialle siirtymistä aivan uudelle tuotealueelle, jolla Höyrytyksellä puolestaan on pitkät perinteet ja vankka asiantuntijaosaaminen.

Höyrytyksen liiketoimintajohtaja Jörgen Bärlund kertoo, että kyseessä oli Höyrytykselle ensimmäinen kiinteän polttoaineen höyrykattilalaitostoimitus. Laitetoimittajina projektissa olivat alansa huippua edustavat Schmid ja Bosch.  Haasteita riitti, mutta Latvaenergian Pekka Kemppaisen mukaan osaaminen sekä oikea tahtotila ja asenne ovat veivät projektin maaliin odotusten ja aikataulujen mukaisesti. ”Höyrytykseltä voimme odottaa riittävää osaamista myös jälkimarkkinointiin kuten takuuasioihin ja koulutuksiin”, Kemppainen toteaa.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Jörgen Bärlund
puh. 046 850 8070
jorgen.barlund(a)hoyrytys.fi