HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Jyväskylän Voimalle apukattila Keljonlahteen avaimet käteen -projektina

Höyrytys toimitti Jyväskylän Voiman Keljonlahden voimalaitokselle Zander & Ingeströmin höyry-sähkö-elektrodikattilan apukattilaksi voimalaitoksen käynnistämistä varten. Avaimet käteen –toimitukseen sisältyivät myös paineellinen syöttövesisäiliö kaasunpoistotornilla sekä kemikaalinsyöttö. Apukattila toimii verkosta otettavalla sähköllä.

Starttikattilaa käytetään vuosittain yhteensä noin 40-50 tuntia. ”Se on toiminnassa vuorokauden verran kerrallaan tuottaen tarvittavat höyryt aina, kun voimalaitosta käynnistetään. Varmatoimisuus oli tärkeä kriteeri hankintapäätöksessä”, kertoo tuotantojohtaja Tero Saarno Jyväskylän Voimalta. Olennaista on myös, että apukattila käynnistyy tarvittaessa nopeasti.

Aivan alkuvaiheessa ilmenneet haasteet selvitettiin yhteistyössä laitevalmistajan ja Höyrytyksen asiantuntijoiden kanssa, ja sen jälkeen apukattila on toiminut hyvin. Ratkaisevia kriteerejä, joiden perusteella Jyväskylän Voima päätyi Höyrytyksen toimituspakettiin, olivat helppokäyttöisyys, päästöttömyys – ympäristölupaa ei tarvinnut hakea – ja tietenkin myös hinta.

”Tämä oli kohtuullisen suuren mittaluokan projekti. Ison energialaitoksen vaatimustaso oli kova muun muassa laadun ja dokumentaation osalta”, summaa Höyrytyksen toimitusjohtaja Risto Nupponen. Keljonlahden voimalaitos on ollut toiminnassa vuodesta 2010 lähtien.