HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Jepuan Biokaasulle kokonaisratkaisu kaasun puhdistukseen ja maantiekuljetuksiin

Höyrytys Oy toimitti Pohjanmaalla Jepualla sijaitsevalle Jepuan Biokaasu Oy:lle kattavan kokonaisratkaisun pääosin teollisuuskäyttöön menevän biokaasun puhdistamiseen, paineistamiseen ja maantiekuljetuksiin. Toimitus sisälsi myös jakeluaseman, jolla voi tankata biometaania liikennepolttoainekäyttöön.

Uusi laitos on tuottanut puhdistettua biokaasua Jepualla toimivan KWH Mirka Oy:n käyttöön marraskuusta 2013 lähtien. Mirkalle biometaani kulkee putkea pitkin. Kesällä 2014 alkoi kaasun toimitus siirrettävissä konteissa myös pietarsaarelaiselle Snellman Oy:lle, joka nyt siis voi käyttää öljyn vaihtoehtona vihreämpää polttoainetta. Lisäksi biometaania voi tankata liikennepolttoaineeksi Jepuan biokaasulaitoksen vieressä sijaitsevalla NPS-jakeluasemalla.

Jepuan Biokaasu tuottaa biokaasua mm. lannasta ja elintarviketeollisuuden jätteestä mädättämisprosessin avulla. Höyrytyksen toimittama Malmberg-puhdistuslaitos pesee vesipesujärjestelmällä pois biokaasun sisältämän hiilidioksidin ja rikkivedyn. Tuloksena on käytännössä maakaasun veroista, ympäristöystävällistä polttoainetta. Puhdistettu kaasu paineistetaan Fornovo Gas -kompressoriasemalla lisäten sen energiatiheyttä. Näin saadaan teollisuuden käyttöön ja liikennepolttoaineeksi sopivaa biometaania.

Jepuan biokaasulaitoksen tuottamasta energiasta noin puolet menee yli 30 kilometrin päässä sijaitsevan Snellman Oy:n käyttöön. Toimitukset sinne onnistuvat Höyrytyksen kokonaispakettiin sisältyneen Luxfer-siirtolava-aseman ja konttien avulla.

”Ratkaisevaa oli, että saimme biokaasun puhdistukseen, paineistamiseen ja kuljetuksiin koko kokonaisketjun yhdeltä toimittajalta. Uusi laitos toimii nyt koko ajan paremmin ja paremmin”, sanoo Jepuan Biokaasun toimitusjohtaja Kurt Stenvall.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Jörgen Bärlund
puh. 046 850 8070
jorgen.barlund(a)hoyrytys.fi