HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Helsingin Energia vältti lämpökatkoksen vanhustenkeskuksessa varaenergiavaunun avulla

Höyrytys Oy:n pyörien päällä liikkuva varaenergiakalusto tarjoaa useita eri tehoisia ja kokoisia, helppoja ja nopeita ratkaisuja kaukolämpöyhtiöille, jotka haluavat välttää lämpökatkokset kriittisissä kohteissa.

Helsingin Energia käytti Höyrytyksen ketterintä ja pienintä, 100 kW:n varaenergiavaunua tuottamaan lämmintä käyttövettä Kivelän vanhustenkeskukselle, kun uuden lämpölinjan yhdistäminen vanhaan aiheutti noin 13 tunnin katkoksen kesällä 2014.

”Höyrytyksen varalämpövaunu oli ainoa tapa, jolla pystyimme turvaamaan vanhusten hoivakodin neljään rakennukseen lämpimän käyttöveden katkoksen ajaksi. Oma henkilöstömme hoiti laitteen käytön saatuaan siihen opastuksen. Kaikki sujui kuten pitikin. Olemme tyytyväisiä, ja jatkossakin pidämme tämän vaihtoehdon mielessä, kun on tarpeen varmistaa lämpö kriittisiin kohteisiin”, sanoo rakennuttaja Mari Kaunismäki Helsingin Energialta. Yhtiöllä oli jo ennestään myönteisiä kokemuksia Höyrytyksen varaenergiapalveluista.

Pienikokoisen HydroHeater-varalämpövaunun voi hinata paikalle pakettiautolla, ja sen kytkeminen käy varttitunnissa. ”Varalämpövaunun käyttö on yksinkertaista ja sujuu helposti antamamme opastuksen pohjalta”, kertoo toimitusjohtaja Risto Nupponen Höyrytykseltä.

Varalämpövaunu on kätevä ratkaisu kaukolämmön jakelukeskeytyksiin ja kiinteistöjen kattilarikkojen varalle. Yksi vaunu riittää tuottamaan lämmintä vettä vaikkapa noin 200 asunnon tarpeiksi. Tarvittaessa voidaan yhdistää useita lämpövaunuja suuremmaksi kokonaisuudeksi. Jatkuvaa miehitystä ei tarvita, GSM-hälytysjärjestelmä ilmoittaa mahdollisista häiriöistä. Oman aggregaatin ansiosta laitetta voi käyttää myös ilman verkkovirtaa.

Höyrytys Oy:llä on useita varalämpövaunuja, joita vuokrataan paitsi lämmönjakelukatkoksien varaenergiaksi myös esim. betonin kuivatukseen, hallitilojen ilman sekä öljy- ja vesisäiliöiden lämmitykseen. Laitteen avulla voi myös sulattaa routaa.