HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Höyrytys Oy ja Fortum Power and Heat Oy järjestivät kemianteollisuuden tehtaan varahöyryn tuotannon

Höyrytys Oy ja Fortum Power and Heat Oy järjestivät kemianteollisuuden tehtaan varahöyryn tuotannon suunniteltujen huoltotoimenpiteiden ajaksi. Loppuasiakkaan tarvitsema höyryenergia tuotettiin turvallisesti ja luotettavasti Höyrytyksen varaenergiapalvelun avulla. ”Yhteistyö Höyrytys Oy:n kanssa oli varsin selkeää ja joustavaa. Höyrytyksen palvelu oli varsin helppo ja kompakti ratkaisu alusta loppuun.”, tiivistää Jussi Tunturi Fortum Power and Heat Oy:ltä.”  

Höyrytys on Pori Energia Oy:n pitkäjänteinen ja laajavaraenergiayhteistyökumppani höyryn- ja kaukolämmöntuotannon turvaamisessa

Pori Energia Oy ja Höyrytys Oy toteuttavat pitkäjänteistä ja laajaa varaenergiayhteistyötä höyryn- ja kaukolämmöntuotannon turvaamiseen liittyen. Höyrytyksen nopeasti siirrettävä varalämmön- ja varahöyryntuotantokapasiteetti on käytettävissä 24/7 koko Pori Energian toiminta-alueella. Alueellinen varaenergiasopimus kattaa useita eri höyry- ja kaukolämpöjärjestelmiä ja mahdollistaa laajan varautumisen suunniteltuihin tai yllättäviin energiantuotannon tai -jakelun häiriötilanteisiin.

Varaenergia piti marketin ja lähikiinteistöt lämpimänä Kotkassa

Kun Kotkan Energia oli aloittamassa koko päivän kestäviä kaukolämpölinjojen muutostöitä Karhulassa helmikuussa 2015, uhkasi alueella sijaitsevia liike- ja asuinkiinteistöjä lämmityksen ja lämpimän veden jakelun katkos. ”Säätiedotuksessa ennustettiin pakkaspäivää, joten esimerkiksi isossa päivittäistavaramarketissa olisi tullut äkkiä kylmä. Siksi päädyimme tilaamaan Höyrytyksen liikkuvan varalämpökaluston paikalle”, sanoo Kotkan Energian kaukolämpöinsinööri Tero Glán.  Vain 1,5 vuorokauden varoitusajalla tullut varalämpökeikka sujui mallikkaasti, ja alueen kaukolämpöasiakkaat säästyivät kokonaan lämmönjakelukatkoksilta.

Mittava sähkö- ja automaatiourakka Latvaenergian höyrylaitokseen

Pyhännällä toimivalle Latvaenergia Oy:lle valmistui joulukuussa 2014 puuhaketta polttoaineenaan käyttävä höyrykattilalaitos. Laitos toimittaa höyryä paikallisen elintarviketeollisuuden prosesseihin Real Snacks Oy:lle, Maustaja Oy:lle ja Feelia Oy:lle. ServPro Oy vastasi Höyrytys Oy:n toimittaman laitoksen mittavasta sähkö- ja automaatiourakasta.

Helsingin yliopistolle Viikkiin kaksi höyrykattilaa avaimet käteen -toimituksena

Höyrytys toimitti Helsingin Yliopiston Viikin kampukselle kaksi höyrykattilaa, syöttövesisäiliön, lauhdesäiliön, höyrytukin ja kaksi piippua avaimet käteen –projektina. Laitekokonaisuus antaa höyryä autoklaaveille, pullopesukoneelle, räkkipesukoneelle, tunnelipesukoneelle, ilmanvaihdon kostutukseen sekä EE-talolle.

Jyväskylän Voimalle apukattila Keljonlahteen avaimet käteen -projektina

Höyrytys toimitti Jyväskylän Voiman Keljonlahden voimalaitokselle Zander & Ingeströmin höyry-sähkö-elektrodikattilan apukattilaksi voimalaitoksen käynnistämistä varten. Avaimet käteen –toimitukseen sisältyivät myös paineellinen syöttövesisäiliö kaasunpoistotornilla sekä kemikaalinsyöttö. Apukattila toimii verkosta otettavalla sähköllä.

Vantaan Energian jätevoimalan apukattilalaitos avaimet käteen -projektina

Höyrytys toimitti Vantaan Energian keväällä 2014 Långmossebergissa koekäynnistetylle ja syyskuussa 2014 käyttöön vihitylle suurelle, alansa huippua edustavalle jätteenpolttolaitokselle apu- eli starttikattilalaitteiston avaimet käteen –pakettina. Claytonin 5 MW höyrynkehittimen lisäksi toimitukseen sisältyivät syöttövesisäiliö, ulospuhallussäiliö, kemikaalinsyöttö ja 50 metriä korkea piippu. Haastavaa projektissa oli vastata ison energiayhtiön kovaan vaatimustasoon ja mahduttaa laitteisto suhteellisen ahtaisiin tiloihin.

Rinnakkaiskattila varmistaa katkottoman energiantuotannon Vatajankosken Sähkön biokaasumoottorilaitoksella

Höyrytys toimitti Pohjois-Satakunnassa toimivalle Vatajankosken Sähkölle biokaasumoottorilaitoksen, jota täydentää varta vasten räätälöity höyrykattila. Honkajoella sijaitsevalla laitoksella aletaan syksyllä 2014 tuottaa vihreää sähköä sekä höyryä ja lämpöä paikalliseen käyttöön.

Varaenergiapalvelu piti tuotannon käynnissä yli viikon huoltoseisokin ajan CABB:llä Kokkolassa

Höyrytyksen pyörillä liikuteltava varaenergiakalusto pystyy vastaamaan haastaviin ja mittaviinkin tilapäisenergian tarpeisiin. CABB Oy:n kemianteollisuuden tehtailla Kokkolassa oli syksyllä 2014 omassa höyryntuotannossa poikkeuksellisen totaalinen huoltoseisokki, kun piipun yläpäätä uusittaessa sekä oma polttolaitos että sen varajärjestelmä jouduttiin pitämään pysähdyksissä reilun viikon ajan.

Latvaenergialle kiinteän polttoaineen höyrykattilalaitos avaimet käteen -projektina

Pyhännällä toimivalle Latvaenergia Oy:lle valmistui joulukuussa 2014 Höyrytyksen toimittama, puuhaketta polttoaineenaan käyttävä höyrykattilalaitos. Laitos toimittaa uusiutuvalla energialla tuotettua höyryä paikallisen elintarviketeollisuuden prosesseihin Real Snacks Oy:lle, Maustaja Oy:lle ja Feelia Oy:lle.

Seinäjoen Energialle polttimien huollot ja säädöt päästömittauksia varten

ServPro hoiti maaliskuussa 2014 Seinäjoen Energian polttimien huollot ja säädöt päästömittauksia varten. ”Valitsimme ServPron, koska se on lähellä ja aiemman kokemuksemme mukaan luotettava toimija”, taustoittaa kunnossapitomestari Antti Virolainen Seinäjoen Energialta. ServPron ammattilaisilla oli useiden laitemerkkien osaamista, joka urakan aikana tehdyn yhteistyön myötä karttui entisestään Petro-polttimien osalta.