HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

PAREMPAA ENERGIAA

VARALÄMPÖ PAIKKASI KAUKOLÄMPÖKATKOKSEN EKOMUOVILLA

Höyrytyksen varaenergiapalvelu pelasti Hollolassa toimivan Ekomuovi Oy:n pulasta tammikuun 2020 puolivälissä. Lämpöyhtiö ilmoitti loppuviikosta, että seuraavalle tiistaille tulee koko työpäivän mittainen kaukolämpökatko. Ilman varaenergiaa se olisi saattanut tarkoittaa kalliiksi tulevaa tuotantokatkosta. Höyrytyksen varaenergiayksikkö saatiin kuitenkin joustavasti ja ajoissa hätiin varmistamaan kiinteistön pysyminen lämpimänä, ja homma hoitui vaivatta ja mallikkaasti.

Ekomuovi Oy suunnittelee ja valmistaa kesto- ja erikoismuovituotteita ja -kokonaisuuksia muun muassa vedenkäsittelylaitoksille, kemianteollisuudelle ja muulle valmistavalle teollisuudelle. Kaukolämpöä tarvitaan kiinteistössä lämmitykseen ja lämpimän veden saamiseksi. Esimerkiksi muovin hitsaus onnistuu vain, kun lämpötila on siihen sopivan korkuinen. Tärkeää on tietysti muutenkin taata henkilöstölle riittävän lämpimät työtilat ja lämmin vesi suihkussa käymistä varten.

Aikataulu piti ja kaikki sujui näppärästi

”Saimme perjantaina ilmoituksen kaukolämmön jakelukatkosta, ja otin yhteyttä Höyrytykselle”, kertoo Ekomuovin toimitusjohtaja Tero Tupakka. Maanantaina varmistui lopullisesti, että ilman varalämpöä ei pärjätä ja varaenergian tilaus lyötiin lukkoon.

Höyrytys pystyi reagoimaan nopeasti, joten heti tiistaiaamuna ennen kello seitsemää Hollolaan saapui varaenergiayksikkö, jonka lämpöteho on noin 1 megawattia. Yksikköä oli käyttämässä yksi Höyrytyksen varaenergia-ammattilainen, joka käytännössä hoiti koko homman. ”Meidän ei tarvinnut muuta kuin opastaa paikalle ja eristää tarvittava alue lämpöyksikön käyttöä varten”, summaa Tero Tupakka.

Tupakka kiittelee koko projektin hoituneen täysin aikataulussa ja hyvin näppärästi alusta loppuun. Kaukolämpö palasi toimintaan iltapäivällä kolmen maissa.

Varaenergiaa saapuu nopeasti

Höyrytyksen myyntipäällikkö Tapio Ritvosen mukaan varaenergiapalvelu pystyy vastaamaan tilauksiin lyhyelläkin varoitusajalla. ”Varaenergian sopimusasiakkaille takaamamme vasteajat ovat erittäin lyhyitä: 12, kahdeksan ja joissain tapauksissa jopa vain neljä tuntia”, kertoo Ritvonen. Vasteaika lasketaan akuutin tilauksen saapumisesta siihen, kun laitteisto kytketty toimintavalmiiksi paikan päällä.

Vasteajat ovat vuosien mittaan lyhentyneet entisestään, kun varaenergiapalvelua on kehitetty. Myös liikkuvaa kalustoa on uudistettu ja laajennettu. Sopimusasiakkaille voidaan taata nopea palvelu, koska liityntäpaikasta ja liityntään tarvittavasta välineistöstä on Höyrytyksellä tarkat tiedot. Joidenkin asiakkaiden luona käydään ennalta testaamassa, että kaikki toimii kitkatta tositilanteessa.

Jos kyse on yksittäisestä tilauksesta uuden asiakkaan luo, entuudestaan tuntematon paikka ja olosuhteet saattavat asettaa haasteita kytkennälle. Useimmiten asiat kuitenkin sujuvat ongelmitta, kuten Ekomuovin äkillisessä varaenergiatarpeessakin.

Höyrytyksen lämpöä ja höyryä tarjoava varaenergia on ainutlaatuinen palvelu, jota ei saa mistään muualta. Sen kysyntä on kasvanut nopeasti. Sopimusasiakkaiden määrä on noin kolminkertaistunut alle kahdessa vuodessa. Sopimuksia on tehty kaukolämpöyhtiöiden ja teollisuuden kanssa ja onpa mukana yksi sairaanhoitopiirikin.  Varaenergiaa voi toki tilata, vaikkei siitä ennakkoon sopimusta olisikaan.

Lue lisää varaenergiasta

Ekomuovi Oy