HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Tiedote 26.2.2019

Turku Energia ottaa käyttöön siirrettävää varalämpöä Höyrytys Oy:ltä – mahdollistaa tehokkaat huoltotyöt ilman toimituskatkoja

Turku Energia ja Höyrytys Oy ovat solmineet sopimuksen varalämmön toimituksesta kaukolämpöverkkoon. Yhteistyön myötä Turku Energia voi jatkaa lämmönjakelua asiakkailleen myös suurempien huoltotöiden aikana, kun yhtiön käytettävissä ovat Höyrytys Oy:n liikkuvat lämmöntuotantoyksiköt.

Kaukolämpöverkossa tehtävien huoltotöiden aikana lämmön toimitusta voidaan jatkaa asiakkaille käyttämällä liikkuvia lämmöntuotantoyksiköitä. Turku Energialla on käytössään oma varalämpöyksikkö, jonka teho on 1 megawatti (MW). Jatkossa yhtiön käytettävissä on myös Höyrytys Oy:n varalämpöyksiköitä, joiden teho on 4 MW.

Yhteistyö mahdollistaa tehokkaamman työskentelyn ja parantaa kaukolämmön toimitusvarmuutta. Turku Energia tekee suuremman mittakaavan huoltotöitä kaukolämpöverkossa vuosittain alle 10.

– Tällaiset huoltotyöt on tehty aiemmin joko pienemmissä osissa, tai jos se ei ole ollut mahdollista, on lämmönjakelu täytynyt keskeyttää koko huoltoa koskevalta alueelta. Tämän yhteistyön myötä voimme tehdä suuriakin asiakasmääriä koskevia kaukolämpöverkon korjauksia ja perusparannustöitä ilman toimituskatkoja, sanoo verkko-omaisuuspäällikkö Juho Perkonoja Turku Energiasta.

Höyrytys Oy:n pyörillä liikkuvat varalämpöyksiköt sijaitsevat pääosin Keravalla, josta kalusto siirretään tarvittaessa Turun seudulle. Varalämpö saadaan käyttöön 24 tunnin sisällä.

– Varaenergiapalvelu tekee kaukolämmöstä entistäkin luotettavamman lämmitysmuodon, koska lämpöä voidaan toimittaa asiakkaille myös huoltotöiden aikana, sanoo toimitusjohtaja Risto Nupponen Höyrytys Oy:stä.

Turku Energian kaukolämmön toimitusvarmuus oli vuonna 2017 lähes 100 %. Kaukolämpöverkkoa ja tuotantolaitoksia suunnitellaan, rakennetaan ja käytetään siten, ettei yksittäinen vika verkossa tai laitoksessa katkaise lämmöntoimitusta pitkäksi aikaa. Tehon riittävyys varmistetaan vara- ja huippulaitosten avulla. Kaukolämpöverkon ja tuotantolaitteistojen toimintaa valvotaan Turku Energian keskusvalvomossa ympäri vuorokauden.

Lisätietoja:

Juho Perkonoja, verkko-omaisuuspäällikkö, Turku Energia
p. 050 5573 206
juho.perkonoja@turkuenergia.fi

Risto Nupponen, Toimitusjohtaja, Höyrytys Oy
p. 0400 420 750
risto.nupponen@hoyrytys.fi

Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 255,0 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä vuonna 2019 noin 340. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaan kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen. Turku Energia on myös mukana kehittämässä sähköistä liikennettä Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on ”Olemme lähellä, näemme kauas”. www.turkuenergia.fi

Höyrytys Oy on kokonaisvaltainen energiapalvelujen tuottaja, joka toteuttaa asiakkailleen joustavia energiaratkaisuja lämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Yritys myy energiantuotannon laitteita, projektoi höyry- ja lämpölaitoksia sekä tuottaa huolto- ja varaenergiapalveluita. Höyrytys Oy toimii valtakunnallisesti useammalla paikkakunnalla ja päätoimipaikka sijaitsee Keravalla. Liikevaihto oli vuonna 2017 11 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 30. www.hoyrytys.fi