HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN

Varaenergiaa nopeasti
Biokaasuratkaisut
Laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Tiedote 21.2.2018

Höyrytys Oy on solminut kymmenvuotisen vuokrasopimuksen höyrykeskuksen vuokraamisesta Sharpcell Oy:lle Kausalaan

Höyrytys Oy toimittaa maakaasua polttoaineenaan käyttävän höyrykeskuksen Sharpcell:n kuivapaperitehtaalle Kausalaan. Tuotannon kasvaessa vanhan höyryntuotantolaitteiston kapasiteetti ei enää ollut riittävä. Uusi höyrykeskus on teholtaan 3 MW. Toimitus korvaa vanhan höyryntuotantokapasiteetin kokonaisuudessaan ja antaa mahdollisuuden kuivapaperin tuotannon kasvattamiseen myös tulevaisuudessa.

Sharpcell:lle höyrynlaatu ja -toimitusvarmuus ovat todella tärkeitä tekijöitä lopputuotteen laadun kannalta. Mahdollinen höyryn laadun vaihtelu vaikuttaa suoraan lopputuotteen laatuun.

Tietoa toimituksesta
Höyrytys Oy:n toimitus rakennetaan korkean hyötysuhteen Bosch höyrykattilan ja -automaatiojärjestelmän ympärille. Höyrykeskus rakennetaan valmiiksi konepajalla ja toimitetaan asiakkaalle yhtenä kokonaisuutena. Höyrykeskus otetaan käyttöön elokuussa 2018. Toimitukseen sisältyy käytönvalvonta- ja huoltosopimus.

Tietoa asiakkaasta Sharpcell Oy
Sharpcell on Suomen ainoa korkealaatuisen kuivapaperin valmistaja. Sharpcell on perheomisteinen yritys, joka työllistää Kausalassa noin 40 henkilöä. Tehdas on käynnistynyt vuonna 2012 ja liikevaihto vuonna 2017 oli noin 21 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluu myös paperinjalostustehdas Valkeakoskella, joka käyttää Sharpcell:n kuivapaperia raaka-aineena. Konsernin tuotteista noin 80 % menee vientiin ympäri maailman.

Lisätietoja:

Risto Nupponen, Toimitusjohtaja, Höyrytys Oy
p. 0400 420 750, risto.nupponen@hoyrytys.fi

Pekka Pollari, Toimitusjohtaja, Sharpcell Oy
p. 040 501 3477, pekka.pollari@sharpcell.fi

Höyrytys Oy on kokonaisvaltainen energiapalvelujen tuottaja, joka toteuttaa asiakkailleen joustavia energiaratkaisuja lämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Myymme energiantuotannon laitteita, projektoimme höyry- ja lämpölaitoksia sekä tuotamme huolto- ja varaenergiapalveluita. Toimimme valtakunnallisesti useammalla paikkakunnalla, päätoimipaikkamme sijaitsee Keravalla. Päähöyry-konserniin kuuluvan Höyrytys Oy:n liikevaihto on 11 M€ ja henkilökunnan määrä 30.