HÖYRYÄ, LÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ JOUSTAVASTI ERI TARPEISIIN
Varaenergiaa nopeasti
Bionergiaratkaisut
Avaimet käteen -laitosratkaisut
Huolto ja varaosat

Destian tietyömaa jatkui läpi talven HydroHeaterin avulla

Keravalla on tekeillä mittava Kerca III katurakentamisprojekti, jonka toteuttajana toimii Destia. Laajassa projektissa muokataan olemassa olevien katujen ajojärjestelyjä rakentamalla niin uusia kaistoja kuin siltojakin. Talvi ei keskeyttänyt työmaata lainkaan.

Lue lisää: Destian tietyömaa jatkui läpi talven HydroHeaterin avulla

Varaenergia piti marketin ja lähikiinteistöt lämpimänä Kotkassa

Kun Kotkan Energia oli aloittamassa koko päivän kestäviä kaukolämpölinjojen muutostöitä Karhulassa helmikuussa 2015, uhkasi alueella sijaitsevia liike- ja asuinkiinteistöjä lämmityksen ja lämpimän veden jakelun katkos. ”Säätiedotuksessa ennustettiin pakkaspäivää, joten esimerkiksi isossa päivittäistavaramarketissa olisi tullut äkkiä kylmä. Siksi päädyimme tilaamaan Höyrytyksen liikkuvan varalämpökaluston paikalle”, sanoo Kotkan Energian kaukolämpöinsinööri Tero Glán.  Vain 1,5 vuorokauden varoitusajalla tullut varalämpökeikka sujui mallikkaasti, ja alueen kaukolämpöasiakkaat säästyivät kokonaan lämmönjakelukatkoksilta.

Lue lisää: Varaenergia piti marketin ja lähikiinteistöt lämpimänä Kotkassa

Vantaan Energian jätevoimalan apukattilalaitos avaimet käteen -projektina

Höyrytys toimitti Vantaan Energian keväällä 2014 Långmossebergissa koekäynnistetylle ja syyskuussa 2014 käyttöön vihitylle suurelle, alansa huippua edustavalle jätteenpolttolaitokselle apu- eli starttikattilalaitteiston avaimet käteen –pakettina. Claytonin 5 MW höyrynkehittimen lisäksi toimitukseen sisältyivät syöttövesisäiliö, ulospuhallussäiliö, kemikaalinsyöttö ja 50 metriä korkea piippu. Haastavaa projektissa oli vastata ison energiayhtiön kovaan vaatimustasoon ja mahduttaa laitteisto suhteellisen ahtaisiin tiloihin.

Lue lisää: Vantaan Energian jätevoimalan apukattilalaitos avaimet käteen -projektina

Jyväskylän Voimalle apukattila Keljonlahteen avaimet käteen -projektina

Höyrytys toimitti Jyväskylän Voiman Keljonlahden voimalaitokselle Zander & Ingeströmin höyry-sähkö-elektrodikattilan apukattilaksi voimalaitoksen käynnistämistä varten. Avaimet käteen –toimitukseen sisältyivät myös paineellinen syöttövesisäiliö kaasunpoistotornilla sekä kemikaalinsyöttö. Apukattila toimii verkosta otettavalla sähköllä.

Lue lisää: Jyväskylän Voimalle apukattila Keljonlahteen avaimet käteen -projektina

Mittava sähkö- ja automaatiourakka Latvaenergian höyrylaitokseen

Pyhännällä toimivalle Latvaenergia Oy:lle valmistui joulukuussa 2014 puuhaketta polttoaineenaan käyttävä höyrykattilalaitos. Laitos toimittaa höyryä paikallisen elintarviketeollisuuden prosesseihin Real Snacks Oy:lle, Maustaja Oy:lle ja Feelia Oy:lle. ServPro Oy vastasi Höyrytys Oy:n toimittaman laitoksen mittavasta sähkö- ja automaatiourakasta.

Lue lisää: Mittava sähkö- ja automaatiourakka Latvaenergian höyrylaitokseen

Helsingin yliopistolle Viikkiin kaksi höyrykattilaa avaimet käteen -toimituksena

Höyrytys toimitti Helsingin Yliopiston Viikin kampukselle kaksi höyrykattilaa, syöttövesisäiliön, lauhdesäiliön, höyrytukin ja kaksi piippua avaimet käteen –projektina. Laitekokonaisuus antaa höyryä autoklaaveille, pullopesukoneelle, räkkipesukoneelle, tunnelipesukoneelle, ilmanvaihdon kostutukseen sekä EE-talolle.

Lue lisää: Helsingin yliopistolle Viikkiin kaksi höyrykattilaa avaimet käteen -toimituksena

Savon Voima turvaa lämmön toimitusvarmuuden varaenergiasopimuksella

Savon Voimalla on ollut varalämpösopimus Höyrytys Oy:n kanssa vuodesta 2011 lähtien. Vuosisopimus takaa 24/7-periaatteella tietyn tehon ja vasteajan, jossa varalämpökalusto saadaan ongelmatilanteen sattuessa Keravan asemapaikastaan asiakkaan luo ja tuottamaan varalämpöä kaukolämpöverkkoon.

Lue lisää: Savon Voima turvaa lämmön toimitusvarmuuden varaenergiasopimuksella

Jepuan Biokaasulle kokonaisratkaisu kaasun puhdistukseen ja maantiekuljetuksiin

Biokaasun puhdistus Jepuan Biokaasu

Höyrytys Oy toimitti Pohjanmaalla Jepualla sijaitsevalle Jepuan Biokaasu Oy:lle kattavan kokonaisratkaisun pääosin teollisuuskäyttöön menevän biokaasun puhdistamiseen, paineistamiseen ja maantiekuljetuksiin. Toimitus sisälsi myös jakeluaseman, jolla voi tankata biometaania liikennepolttoainekäyttöön.

Lue lisää: Jepuan Biokaasulle kokonaisratkaisu kaasun puhdistukseen ja maantiekuljetuksiin

Rinnakkaiskattila varmistaa katkottoman energiantuotannon Vatajankosken Sähkön biokaasumoottorilaitoksella

Höyrytys toimitti Pohjois-Satakunnassa toimivalle Vatajankosken Sähkölle biokaasumoottorilaitoksen, jota täydentää varta vasten räätälöity höyrykattila. Honkajoella sijaitsevalla laitoksella aletaan syksyllä 2014 tuottaa vihreää sähköä sekä höyryä ja lämpöä paikalliseen käyttöön.

Lue lisää: Rinnakkaiskattila varmistaa katkottoman energiantuotannon Vatajankosken Sähkön biokaasumoottorilaitoksella

Varaenergiapalvelu piti tuotannon käynnissä yli viikon huoltoseisokin ajan CABB:llä Kokkolassa

Höyrytyksen pyörillä liikuteltava varaenergiakalusto pystyy vastaamaan haastaviin ja mittaviinkin tilapäisenergian tarpeisiin. CABB Oy:n kemianteollisuuden tehtailla Kokkolassa oli syksyllä 2014 omassa höyryntuotannossa poikkeuksellisen totaalinen huoltoseisokki, kun piipun yläpäätä uusittaessa sekä oma polttolaitos että sen varajärjestelmä jouduttiin pitämään pysähdyksissä reilun viikon ajan.

Lue lisää: Varaenergiapalvelu piti tuotannon käynnissä yli viikon huoltoseisokin ajan CABB:llä Kokkolassa

Latvaenergialle kiinteän polttoaineen höyrykattilalaitos avaimet käteen -projektina

Pyhännällä toimivalle Latvaenergia Oy:lle valmistui joulukuussa 2014 Höyrytyksen toimittama, puuhaketta polttoaineenaan käyttävä höyrykattilalaitos. Laitos toimittaa uusiutuvalla energialla tuotettua höyryä paikallisen elintarviketeollisuuden prosesseihin Real Snacks Oy:lle, Maustaja Oy:lle ja Feelia Oy:lle.

Lue lisää: Latvaenergialle kiinteän polttoaineen höyrykattilalaitos avaimet käteen -projektina

Helsingin Energia vältti lämpökatkoksen vanhustenkeskuksessa varaenergiavaunun avulla

Helsingin Energia vältti lämpökatkoksen vanhustenkeskuksessa varaenergiavaunun avulla

Höyrytys Oy:n pyörien päällä liikkuva varaenergiakalusto tarjoaa useita eri tehoisia ja kokoisia, helppoja ja nopeita ratkaisuja kaukolämpöyhtiöille, jotka haluavat välttää lämpökatkokset kriittisissä kohteissa.

Lue lisää: Helsingin Energia vältti lämpökatkoksen vanhustenkeskuksessa varaenergiavaunun avulla

Seinäjoen Energialle polttimien huollot ja säädöt päästömittauksia varten

ServPro hoiti maaliskuussa 2014 Seinäjoen Energian polttimien huollot ja säädöt päästömittauksia varten. ”Valitsimme ServPron, koska se on lähellä ja aiemman kokemuksemme mukaan luotettava toimija”, taustoittaa kunnossapitomestari Antti Virolainen Seinäjoen Energialta. ServPron ammattilaisilla oli useiden laitemerkkien osaamista, joka urakan aikana tehdyn yhteistyön myötä karttui entisestään Petro-polttimien osalta.

Lue lisää: Seinäjoen Energialle polttimien huollot ja säädöt päästömittauksia varten